Tidligere kendt som Barbell Treatment

Giver det bedre resultater at træne med en personlig træner?

Thomas Mohr Tranæs

Thomas Mohr Tranæs

Fysioterapeut, ekstern underviser på KP Nord og ernæring/adfærdsekspert

Læs mere om Thomas

Personlig Træning er en branche der, indenfor de seneste år er vokset markant. Der er personlige trænere overalt på de sociale medier og i samtlige fitness- og træningscentre. Men er det bare en luksus, hvor der er en til at tælle gentagelser, rydde op og spritte af, eller gør det faktisk i forskel for ens trænings resultater?

Et studie fra 2000 undersøgte forskellen på at træne med en personlig træner og træne selv

Til forsøget valgte man at bruge 20 mænd i alderen 18-35, der trænede moderat.

De blev inddelt i to grupper. En gruppe trænede med en personlig træner, og en gruppe trænede selv. Grupperne blev tildelt et identisk 12 ugers træningsprogram, der bestod af træning med frie vægte og maskiner.

Før og efter forsøget valgte man at teste mændenes maksimale muskelstyrke (1RM) i squat og bænkpres, samtidig med at man målte ændringen i deres muskelmasse.

Efter de 12 uger var gruppen der trænede med en personlig træner steget 1,38 kg i muskelmasse, hvorimod gruppen der trænede selv var steget 0,25 kg i muskelmasse.

I squat og bænkpres var gruppen der trænede med en personlig træner steget med 33% i squat og 22% i bænkpres, hvorimod gruppen der trænede selv var steget med 22% i squat og 15% i bænkpres.

Husk på at begge grupper havde et fuldstændig identisk træningsprogram! Så et godt træningsprogram alene er muligvis ikke nok i sig selv!

Studiet her er selvfølgelig ikke det største, så det skal stadig tages med forbehold. Men det beviser en tendens, vi bestemt også har set. Den største parameter, som vi ser folk rykke sig på, ift deres træning er klart evnen til at kunne presse sig selv tilpas, så deres krop rent faktisk har en grund til, at forandre sig.

Selv klienter med en del erfaring oplever, at når det kommer til stykket, så er der stadig en del at lære, når de først kommer i gang og dermed en masse ekstra at opnå.

Er det kun en fordel, når det kommer til styrketræning?

Studiet ovenover og vores erfaring beretter kun om de, hvor meget ekstra der at hente, når det kommer til styrketræning.

Men der hersker heller ingen tvivl, at når det kommer til ændring af livsstil og kostvaner, så kan den professionelle og neutrale sparring være essentiel for at man lykkes. Hvordan det tænker du?

Du kender måske allerede til hvilke udfordringer du står overfor med dine vaner eller dine kostvalg, men du ved slet ikke, hvordan du skal få ændret på det. I vores virke som personlig træner her i Hillerød er vi i stand til at få dig til at reflektere i sådanne grad, at du kommer med en løsning selv eller alternativt kan vi bistå med mulige løsninger, som vi har set virke for andre.

Samarbejde med en “neutral” person har klart sine fordele. Du sidder potentielt med nogle udfordringer/vaner, som enten delvist er påvirket af dit nærmest miljø eller måske endda føler, at udfordringerne er svære at komme til livs pga disse personer. Er det fx tilfældet, så kan det være svært at tage den først snak med dem. Derudover vil du opleve med en personlig træner, at du sidder overfor en person, som aldrig vil dømme dig og kun ønsker at du lykkes.

Del denne artikel
Andre interessante artikler
Forrige
Næste
Google anmeldelser
5.0
Baseret på 23 anmeldelser
js_loader
Facebook anmeldelser
5.0
Baseret på 39 anmeldelser
js_loader

Mulighed for tilskud / Rabat

Udover vores faste priser på vores forløb, har du også mulighed for at gøre det billigere:

Hejsa! Vi er lige her 😊
Har du spørgsmål eller er du klar til at aftale et møde? Så skriv til os via formularen herunder.